De 1e lichting

Je schrijftalent tot bloei brengen

De 1e Lichting is een bijzondere cursus. Een klein groepje ambitieuze schrijvers buigt zich om de week over elkaars werk. De cursus begon in 2015, en inmiddels zijn er verhalen verschenen in literaire magazines en boekcontracten getekend.

In deze cursus gaan we de diepte in: we lezen en bespreken het materiaal, maar werken ook aan de fundamenten van een succesvolle werkwijze. Je leert het schrijfproces zelfstandig bij te sturen, op weg naar de volgende stap: publicatie. Je werkt aan een eigen project, in een zelfgekozen artistieke vorm. De groep is klein, dus er is uitgebreid ruimte voor elk project. Wil je meedoen of meer weten: mail me, en vertel wat over je ervaring en plannen.

FrequentieOm de week
Tijd19.30-22.00 uur
Aantal bijeenkomsten7 bijeenkomsten
Prijs€450,-

Met de eerste versie van een manuscript op zak stapte ik Atelier de Pijp binnen. Franks inzicht in verhalen vertellen, zijn persoonlijke aandacht en didactische skills hebben mij enorm geholpen op weg naar een volwaardige roman. 

Johan

Frank is een erg goede schrijfcoach die zich echt verdiept in wat je wilt vertellen. Zijn feedback is scherp en vindingrijk, altijd opbouwend en heeft mij over heel wat blokkades heen geholpen.

Ellis

Frank begeleidt zoals hij schrijft: spannend. Een goede schrijver hoeft niet altijd een goede schrijfcoach te zijn: Frank is beide.

Monique

Franks achtergrond in de theaterwereld geeft hem een speciale blik op het schrijversvak die heel interessant is.

Vincent

Atelier de Pijp is een veilige, gezellige en stimulerende plek. Ik heb er veel geleerd en, ook heel belangrijk, veel afgeleerd.

Ellis

Eerlijke en motiverende feedback met een duidelijk doel: je verhalen naar een hoog, professioneel niveau tillen.

Masja

Superveel geleerd en stiekem toch ook wel een beetje trots op mijn eindresultaat.

Julie

Online programma

Het schrijfproces in vijf glasheldere componenten. De werking ervan, de onderlinge samenhang en hoe je deze kennis direct kan gebruiken.

Manuscriptbegeleiding

Manuscript af, en nu? Of zit je samen met je hoofdpersoon vast in een moeras van mogelijkheden?

Proza Werkplaats

Werk in het atelier aan je materiaal, met directe toegang tot professionele begeleiding. In de gezamenlijke, ontspannen concentratie maak je meters.