Frank Gunning

Als schrijfcoach van Atelier de Pijp bied ik je met veel plezier de ervaring van twintig jaar makerschap. Als er één ding is dat me kenmerkt dan is het de energie die ik krijg van de knopen en obstakels van een artistiek proces. Omdat ik dan mag putten uit die grote bak ervaring, maar ook omdat ik steeds weer iets nieuws tegenkom – en ik ben leergierig.

Ik begon op de planken, en trok steeds meer in de richting van de kern van mijn werk: de tekst. Na mijn theateropleiding was ik jarenlang op het podium te vinden als acteur en cabaretier. Ik toerde langs de Nederlandse theaters, en speelde in locatievoorstellingen en jeugdproducties. Gaandeweg werd het proces van creëren belangrijker dan het podium. Ik regisseerde veel, schreef toneelstukken, was artistiek leider van verschillende kunstinitiatieven, zoals locatietheatergroep Pampa Lab en het kinderkunstfestival Waterpaard. Maar uiteindelijk won het schrijven het: ik volgde nog een aanvullende schrijfopleiding en schreef de romans Meisje van glas en Schuilplaatsen van Woody Gardiner, die uitkwamen bij uitgeverij Querido.

Begeleiding

Inmiddels richt ik me volledig op het schrijven en op het begeleiden van schrijfprocessen. Ik werk aan mijn derde roman en ben als huisschrijver verbonden aan toneelgroep Habitat X, waarvoor ik de toneelstukken BBQ en Troya (Marjolein) schreef. Ik ontwikkelde mijn visie op het schrijven van fictie, wat zijn weerslag vond in de Chaosmethode. Naast toneelstukken en romans schrijf ik hoorspelen, korte filmscripts, jeugdverhalen en cabaretteksten.

Wil je meer weten over mijn werk? Kijk dan even op mijn website. Wil je graag in contact komen over jouw werk? Aarzel dan niet en mail of bel me. Als Atelier de Pijp niet is wat je zoekt, ken ik nog veel fijne collega’s en plekken waar je kan vinden wat je zoekt.

Breng je

schrijftalent

tot bloei

Meer weten over Frank